Ferry’s

Zeebrugge cruiseterminal

Buiten de cruiseterminals zijn er ook diverse Ferry’s die passagiers vervoeren vanuit Nederland naar Engeland. U kunt meestal uw auto, motor en caravan mee laten varen en genieten van een heerlijke vakantie zoals een stedenreis.

Ferry rederijen zijn DFDS, Stena Line, P&O.

DFDS verzorgt de overvaarten vanaf de Felison Terminal in IJmuiden naar Newcastle. Bovendien verzorgd DFDS diverse andere oversteken. Lees meer over DFDS.

Stena Line verzorgt de overvaarten vanaf Hoek van Holland naar Harwich. Lees over Stena Line

P&O verzorgt de overvaarten vanaf Rotterdam naar Hull. Lees over P&O ferry

Ferry’s zijn een populaire manier van reizen voor mensen die willen oversteken naar een andere bestemming, zonder dat ze door de lucht moeten vliegen. In Nederland zijn er diverse aanbieders die ferry’s aanbieden die vertrekken vanuit verschillende havens. Deze ferry’s bieden een comfortabele en ontspannen manier van reizen voor zowel toeristen als zakelijke reizigers.

De ferryovertochten vanuit Nederland naar Engeland zijn al decennia lang een populaire manier van reizen voor mensen die de oversteek willen maken naar het Verenigd Koninkrijk. In dit artikel willen we wat dieper ingaan op de verschillende mogelijkheden die er zijn om de overtocht te maken en wat de voordelen en nadelen van elk van deze opties zijn.

Er zijn verschillende veermaatschappijen die ferryovertochten aanbieden tussen Nederland en Engeland. Enkele van de bekendste en meest populaire zijn DFDS, Stena Line en P&O. Elke van deze maatschappijen heeft zijn eigen kenmerken en specialiteiten.

DFDS is een Deense rederij die ferryovertochten aanbiedt vanuit de haven van IJmuiden naar Newcastle. Dit is een relatief lange overtocht van ongeveer 15 uur, maar het biedt wel de mogelijkheid om wat langer te genieten van het comfort aan boord en van de vele faciliteiten die deze maatschappij te bieden heeft. Zo is er onder meer een bioscoop, verschillende restaurants en bars, een winkel en zelfs een spa en fitnessruimte aan boord.

Stena Line biedt ferryovertochten aan vanuit Hoek van Holland naar Harwich. Dit is een iets kortere overtocht dan die van DFDS, namelijk ongeveer 7 uur. Ook hier zijn er verschillende faciliteiten aan boord, zoals restaurants en bars, een winkel en een speelruimte voor kinderen. Stena Line is vooral bekend vanwege zijn focus op duurzaamheid. Zo heeft het bedrijf in 2020 de allereerste ferry ter wereld gelanceerd die vaart op methanol, een brandstof die veel minder schadelijk is voor het milieu dan bijvoorbeeld diesel.

P&O biedt ferryovertochten aan vanuit de havens van Rotterdam en Zeebrugge naar Hull. Dit is de langste overtocht van de drie genoemde maatschappijen, met een duur van ongeveer 12 uur. Ook hier zijn er verschillende faciliteiten aan boord, zoals restaurants en bars, een winkel en zelfs een casino.

Een belangrijk voordeel van reizen met de ferry is dat het vaak veel voordeliger is dan reizen met het vliegtuig of met de trein. Vooral als je met de auto reist, kan het een stuk goedkoper zijn om de oversteek te maken met de ferry. Bovendien is het reizen met de ferry ook een stuk relaxter dan reizen met het vliegtuig. Je hebt meer ruimte om te bewegen en er zijn meer faciliteiten aan boord om jezelf te vermaken tijdens de reis.

Een ander voordeel van reizen met de ferry is dat je vaak veel meer bagage mag meenemen dan bijvoorbeeld in het vliegtuig. Bij de meeste maatschappijen mag je zonder extra kosten een behoorlijk grote koffer meenemen en ook als je met de auto reist, hoef je je geen zorgen te maken over de hoeveelheid bagage die je meeneemt.

Een nadeel van reizen met de ferry is natuurlijk wel dat de overtocht vaak langer duurt dan bijvoorbeeld een vlucht. Je moet dus wel rekening houden met de tijd die het kost om de overtocht te maken. Daarnaast zijn de routes van de verschillende maatschappijen niet altijd even handig als je bijvoorbeeld naar een specifieke plaats in Engeland wilt reizen. Het kan dan zijn dat je nog een stuk moet rijden of met het openbaar vervoer moet reizen om op je eindbestemming te komen.

Een ander punt om rekening mee te houden bij het maken van een ferryovertocht is het weer. Vooral in de wintermaanden kan het behoorlijk stormachtig zijn op de Noordzee, wat kan leiden tot vertragingen of zelfs annuleringen van de ferry’s. Het is daarom belangrijk om altijd de weersvoorspellingen in de gaten te houden en indien nodig contact op te nemen met de veermaatschappij voor meer informatie.

Als je van plan bent om een ferryovertocht te maken, is het verstandig om op tijd te boeken. Vooral in de zomermaanden kan het behoorlijk druk zijn en zijn de prijzen ook hoger dan in de wintermaanden. Door op tijd te boeken, kun je vaak nog profiteren van vroegboekkorting of andere aanbiedingen.

Tot slot is het belangrijk om te weten dat er naast de genoemde veermaatschappijen ook nog andere opties zijn om de overtocht te maken, zoals bijvoorbeeld Eurostar of het vliegtuig. Het is daarom verstandig om goed te kijken naar alle verschillende mogelijkheden en de voor- en nadelen hiervan tegen elkaar af te wegen.

In conclusie bieden de verschillende veermaatschappijen zoals DFDS, Stena Line en P&O verschillende mogelijkheden voor ferryovertochten vanuit Nederland naar Engeland. Reizen met de ferry heeft als voordeel dat het vaak voordeliger is dan andere vormen van transport en dat je meer bagage mag meenemen. Daarnaast bieden de veermaatschappijen verschillende faciliteiten aan boord om de reis zo aangenaam mogelijk te maken. Wel moet je rekening houden met de reisduur, het weer en eventuele beperkingen in de routes van de verschillende maatschappijen. Door goed te kijken naar alle mogelijkheden en de voor- en nadelen hiervan tegen elkaar af te wegen, kun je uiteindelijk de beste keuze maken voor jouw ferryovertocht vanuit Nederland naar Engeland.


Cruiseterminals